Сите знаеме колку е важно консумирањето на омега 3 масните киселини, но прашањето е дали ги внесуваме во доволна количина, онолку колку што му е потребно на организмот?

Научните истражувања покажуваат дека есенцијални масни киселини се неопходни за нормално функционирање на сите органи и притоа можат да превенираат голем број на срцеви заболувања. Меѓутоа, нашиот организам неможе сам да ги произведе и неопходно е тие да се внесуваат преку храна или додатоци во исхраната.

Основни извори на омега-3  масни киселини се рибиното масло кое обезбедува триглицеридна форма на Омега 3  и крилово масло кое обезбедува фосфолипидна форма на Омега 3  што е негова огромна предност.

Криловото масло во Биокрил актив е екстрахирано од Антарктичкиот крил, рак доминантно присутен во Антарктикот.

Бренд производи