АЦЕРОЛА АЛКАЛОИД® 180 mg

...

Состав

Една таблета содржи 180 mg витамин Ц.

АЦЕРОЛА АЛКАЛОИД содржи природен витамин Ц добиен од ацерола, цреша од Барбадос.

Фармацевтска форма

Таблети за џвакање.

Дејство

Ацерола Алкалоид е диететски додаток во секојдневната исхрана. Витаминот Ц е есенцијален витамин којшто е растворлив во вода.

Витаминот Ц придонесува за одржување на нормалната функција на имунолошкиот систем во текот на интензивни физички вежби и по нив. Витаминот Ц придонесува за нормално создавање колаген, при што се овозможува нормално функционирање на крвните садови, кожата, коските, ’рскавицата, забите и на непцата. Тој придонесува за нормален метаболизам за создавање енергија, придонесува за нормално функционирање на нервниот систем и за нормално психолошко функционирање. Витаминот Ц придонесува за намалување на заморот и на исцрпеноста.

Витаминот Ц придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.

Витаминот Ц ја зголемува апсорпцијата на железо.

Употреба

Таблетите Ацерола Алкалоид се користат при состојби во коишто е зголемена потребата за витамин Ц.

Возрасни и деца над 14-годишна возраст: Препорачана дневна доза е 1 таблета (180 mg).

Пакување

Таблетите Ацерола Алкалоид се спакувани во блистери (OPA/ALU/PVC).

Секој блистер содржи 6 таблети за џвакање.

Картонската кутија содржи 30 таблети за џвакање (5 блистери) и упатство за употреба.

...