КАРДИОВАСКУЛАРНО ЗДРАВЈЕ

Кога ќе погледнете на часовникот, сетете се дека секоја секунда срцето и крвните садови работат неуморно носејќи го кислородот до секоја клетка од вашиот организам. Да ги одржиме здрави!

Здравствен совет

  • Одржувајте ја својата телесна тежина во препорачаните рамки. Ова е мерка за подобро контролирање на крвниот притисок.
  • Редовно вежбајте. Целта е примена на просечна физичка активност од 30 минути дневно, секој ден.
  • Внесувајте големо количество на свежо овошје и зеленчук секој ден.
  • Внесете цвекло во својата исхрана. Постојаната примена на сок од цвекло доведува до подобро регулирање на крвниот притисок.
  • Намалете го внесувањето сол – помалку од 5 g дневно.
  • Намалете го внесувањето на јагленохидрати и на маснотии.
  • Престанете да пушите.
  • Намалете го внесувањето на кофеин.
  • Умерено консумирајте алкохол.
  • Опуштете се. Стресот значително доведува до зголемување на крвниот притисок.

Во овој дел ќе ви дадеме корисни совети и информации за начините за одржување на кардиоваскуларното здравје.

Проверете ја нашата палета на производи за кардиоваскуларно здравје, производи што се издаваат без рецепт, ако сакате да дознаете повеќе за тоа како можат да ви помогнат.

Производи:

Брендови

...
...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот односно медицинското помагало консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт