КАФЕТИН КОЛД МАКС

...

СОСТАВ

Paracetamol 1000 mg

Phenylephrine hydrochloride 12,2 mg (еквивалентен на 10 mg фенилефрин, база)

Фармацевтска форма

Прашок за перорален раствор

Дејство

Caffetin COLDmax претставува комбиниран препарат кој содржи две активни супстанции, парацетамол и фенилефрин. Парацетамолот ја ублажува болката и ја намалува телесната температура. Фенилефринот, пак, ја намалува назалната конгестија, со што овозможува проодност во носот и во дишните патишта.

Индикации

Caffetin COLDmax се употребува за ублажување на главните симптоми на настинка и грип (главоболка, болка во мускулите, болка во грлото, назална конгестија, зголемена телесна температура).

Пакување

Кутија со 10 еднодозни ќесички

...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.