BECUTAN KIDS VITS МУЛТИИМУНО

...

Состав

Производот е формулиран како кесичка со две одделни прегради, при што секоја од нив содржи посебен прашок за растворање. Во едната преграда се наоѓа прашокот што содржи витамини и минерали (витамин Ц, витамин Е, витамин А, витамин Д, витамин ПП, пантотенска киселина, витамин Б₁, витамин Б₂, витамин Б₆, биотин, фолна киселина, цинк, јод, калциум, бета-каротен), додека во другата преграда се наоѓа прашокот што содржи пробиотик (Lactobacillus rhamnosus GG).

Фармацевтска форма

Прашок за растворање.

Дејство

Lactobacillus rhamnosus GG придонесува за одржување на рамнотежата на цревната микрофлора.

  • Витаминот Ц, витаминот А, витаминот Д, витаминот Б₆, фолната киселина и цинкот придонесуваат за одржување нормална функција на имунолошкиот систем.
  • Витаминот Ц, витаминот Е и цинкот придонесуваат за заштита на клетките од оксидативен стрес.
  • Витаминот Ц, пантотенската киселина, витаминот Б₆, нијацинот и фолната киселина придонесуваат за намалување на заморот и на исцрпеноста.
  • Lactobacillus rhamnosus GG придонесува за одржување на рамнотежата на цревната микрофлора.

Употреба

Производот е наменет за перорална употреба.

Препорачана дневна доза:

Деца од 1 до 3 години: 1 кесичка на ден.

Деца над 4 години: 1 – 2 кесички на ден.

Содржината од една кесичка се раствора во вода или во друга течност со собна температура (млеко, сок или јогурт).

Пакување

Картонската кутија содржи 14 кесички и упатство за употреба.

...