БРОНЛЕС ЗА ДЕЦА

...

СОСТАВ

carbocisteine 125 mg / 5 ml

ФАРМАЦЕВТСКА ФОРМА

перорален раствор

ДЕЈСТВО

Bronles® припаѓа на групата лекови наречени муколитици. Тој ја намалува лепливоста и густината на слузта, така што го олеснува нејзиното искашлување.

ИНДИКАЦИИ

заболувања на респираторниот систем проследени со обилна и со вискозна слуз; воспаление на средното уво и на синусите; во дијагностички цели како средство за подготовка при бронхоскопија, бронхографија, бронхоаспирација итн.

ПАКУВАЊЕ

150 ml раствор

...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.