ЗДРАВЈЕ И НЕГА НА ОЧИТЕ

Се вели дека очите се прозорците на нашата душа бидејќи вистината секогаш се гледа во нив. Погрижете се за нив!

Интересно: сите синооки луѓе потекнуваат од еден ист предок.

Истражувачите на Универзитетот во Копенхаген откриле дека сите луѓе кои имаат сини очи потекнуваат од едно исто лице кое живеело пред 6.000 до 10.000 години. Тоа лице, веројатно, имало кафени очи, но ја имало првата генетска мутација за сини очи, која се пренесувала од генерација на генерација.

Дали знаете? Како и многу други работи што ги користиме секојдневно, леќите биле измислени од Леонардо да Винчи во 1508 година.

Во овој дел ќе ви дадеме корисни информации и совети поврзани со здравјето на очите, со исхраната, со контактните леќи, со синдромот на суво око и со неговиот третман.

Проверете ја нашата палета на производи за здравје и за нега на очите, производи што се издаваат без рецепт, ако сакате да дознаете повеќе за тоа како можат да ви помогнат.

Производи:

Брендови

...
...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот односно медицинското помагало консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт