БЛОКМАКС ЗА ДЕЦА

...

Состав

5 ml суспензија содржи 100 mg ибупрофен.

Фармацевтска форма

Суспензија со карактеристичен вкус и мирис на кајсија.

Дејство

Ибупрофенот претставува нестероиден антиинфламаторен лек, дериват на пропионската киселина, кој ја покажува својата активност преку инхибирање на синтезата на простагландините. Кај луѓето, ибупрофенот ја намалува инфламаторната болка, појавата на оток и покачената телесна температура.

Индикации

Ибупрофенот се употребува како аналгетик (лек против болка):

  • за намалување на мускулна болка,
  • главоболка
  • забоболка.

БлокМАКС за деца, исто така, ја намалува покачената телесна температура (треска), вклучувајќи и покачена телесна температура после вакцинација, и ги ублажува симптомите на настинка и грип.

Пакување

Шише со 100 ml суспензија.

...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.