Отокот на носната слузница и секретот од нос го нарушуваат нормалниот процес на дишење низ носот. Затнатиот нос е еден од првите симптоми на горно респираторни вирусни или бактериски инфекции.

 

За лесно дишење низ носот, погледнете го производот од Алкалоид наменет за намалување и отстранување на отокот на носната слузница.

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.