БРОНЛЕС ДИРЕКТ

...

СОСТАВ

carbocisteine 750 mg/10 ml

ФАРМАЦЕВТСКА ФОРМА

Перорален раствор

МЕХАНИЗАМ НА ДЕЈСТВО

Бронлес ДИРЕКТ припаѓа на групата лекови наречени муколитици. Тој ја намалува лепливоста и густината на слузта, така што го олеснува нејзиното искашлување.

ИНДИКАЦИИ

Заболувања на респираторниот систем кои се придружени со обилна и вискозна слуз (бронхитис, туберкулоза на белите дробови комплицирана со бронхитис, цистична фиброза, задржување на бронхијалната слуз, бронхопулмонални компликации по операција). Воспаление на средно уво, воспаление на синуси. Во дијагностички цели, како средство за подготовка на болните за бронхоскопија, бронхографија и за бронхоаспирација.

ДОЗИРАЊЕ

Вообичаена доза е 750 mg трипати дневно (три кесички дневно).

ПАКУВАЊЕ:

15 еднодозни кесички со 10 ml раствор

...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.