ГАСТРОЗДРАВЈЕ

Здравјето на гастроинтестиналниот систем има централна улога за нашето севкупно здравје и за нашата благосостојба. Вреди да го зачуваме!

Дали знаете дека?

  • Во цревата има 10 трилиони добри бактерии, 10-пати повеќе од бројот на клетки во човековото тело, кој изнесува 10 милијарди.
  • Добрите бактерии во вашите црева може да тежат и до 2 килограми.
  • 70% од нашиот имунолошки систем се наоѓа во цревата.
  • Доколку цревата се отворат и се рашират, може да покријат површина од едно тениско игралиште.

Во овој дел со вас ќе споделиме корисни информации и совети за одржување здрав гастроинтестинален систем.

Проверете ја нашата палета на производи за гастроздравје, производи што се издаваат без рецепт, ако сакате да дознаете повеќе за тоа како можат да ви помогнат.

Производи:

Брендови

...
...
...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот односно медицинското помагало консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт