BECUTAN KIDS VITS НАЗАЛЕН ИЗОТОНИЧЕН РАСТВОР

...

Состав

Морска вода и прочистена вода.

Фармацевтска форма

Спреј за нос.

Дејство

Секојдневната хигиена на носот е важна за бебињата, за децата и за возрасните лица.

Прекумерната слуз и прекумерната сувост на слузокожата во носот може да бидат основа за зголемување на бројот на микроорганизмите во носот.

Благодарение на механичкиот ефект на назалниот изотоничен раствор Becutan KIDS VITS, носните шуплини убаво се хидрираат, се олеснува измивањето и извлекувањето на слузта, со што се олеснува проодноста на воздухот низ носните патишта.

Индикации

Со соодветна употреба на назалниот изотоничен раствор Becutan KIDS VITS за секојдневна хигиена на бебиња, на деца и на возрасни лица се овозможува терапевтски третман при некои основни индикации, како: назофарингитис, опструктивен ринитис и синуситис, сув нос без секрет, зарипнатост како резултат на сува слузокожа, и има помошен ефект при оториноларинголошки и при педијатриски третман.

Дозирање

Се употребува во секоја ноздра, онолку често колку што е потребно во текот на денот.

За бебиња се препорачува комбинирана употреба со аспираторот за нос Becutan KIDS VITS.

Производот не треба да се користи доколку изминат повеќе од 30 дена од отворањето.

Пакување

Пластично повеќедозно шишенце со 30 ml раствор и упатство за пациентот.

...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на медицинското средство консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.