MULTI ESSENCE ИМУНО

...

Состав 

Една ќесичка MULTI ESSENCE Имуно содржи 500 mg Витамин Ц, 15 mg Цинк, 100 μg Селен, 10 μg (400 IU) Витамин Д, 9 μg Витамин Б₁₂. 

Фармацевтска форма 

Микрогранулите за директна примена, со вкус на лимон 

Дејство 

Микрогранулите за директна примена MULTI ESSENCE ИМУНО го обезбедуваат потребното количество витамини и минерали, со цел да се задоволат зголемените потреби на организмот. 

УПОТРЕБА 

  • Витаминот Ц, витаминот Б₁₂, витаминот Д, цинкот и селенот придонесуваат за нормална функција на имунолошкиот систем. 
  • Витаминот Ц, цинкот и селенот придонесуваат за заштита на клетките од оксидативен стрес. 
  • Витаминот Ц и витаминот Б₁₂ придонесуваат за нормален метаболизам на енергија. 
  • Витаминот Ц и витаминот Б₁₂ придонесуваат за намалување на заморот и на исцрпеноста. 
  •  

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА ПРИМЕНА 

Еднаш дневно, по една кесичка. Треба да се растопи директно во устата. 

ПАКУВАЊЕ 

Картонската кутија содржи 20 кесички и упатство за употреба. 

...

MULTI ESSENCE IMMUNO - Oстанете заштитени