БИОКРИЛ АКТИВ

...

Состав

Една капсула содржи 500 mg крилово масло, кое содржи 225 mg фосфолипиди од крил.

Фармацевтска форма

Меки желатински капсули.

Употреба

  • Заштита од срцеви заболувања и од атеросклеротични промени.
  • Дејствува позитивно врз намалување на вкупниот холестерол и на LDL-фракцијата (лошиот холестерол).
  • Дејствува превентивно врз HDL-фракцијата (добриот холестерол).

Пакување

Капсулите БиоКрил Актив® се спакувани во блистери (PVC/PVDC/Al).

Секој блистер содржи 15 капсули.

Картонската кутија содржи 30 капсули (2 блистери) и упатство за употреба.

Регулаторен статус

БиоКрил Актив е диететски додаток во исхраната. Масните киселини омега 3 од криловото масло помагаат за регулирање на нивото на холестерол во крвта и придонесуваат за нормално функционирање на срцето и на крвните садови.

...