БЛОКМАКС ГЕЛ

...

СОСТАВ

1 g БлокМакс гел содржи 50 mg ибупрофен

Фармацевтска форма

Гел

Дејство

Гелот БлокМакс како активна супстанца содржи ибупрофен, кој спаѓа во групата на нестероидни антиинфламаторни лекови (НСАИЛ). Ибупрофенот ја ублажува болката и ги намалува воспалението и отекувањето.

Индикации

Гелот БлокМакс се употребува како локална симптоматска терапија за ублажување на:

  • ревматски и мускулни болки,
  • болки во грбот,
  • болки и отекувања предизвикани од исчашувања, истегнувања и од спортски повреди,
  • невралгија,
  • болки при благи до умерени артритични состојби.

Пакување

Картонската кутија содржи 1 туба со 50 g гел и упатство за пациентот.

...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.