КАШЛИЦА, НАСТИНКА И АЛЕРГИЈА

Кашлицата, настинката и грипот одат рака под рака за време на долгите зимски месеци. Понекогаш се неизбежни, но можат да се третираат . Во продолжение ќе ви дадеме неколку совети како да се справите со истите. .

Здравствен совет

Останете хидрирани во текот на зимата. Многумина веруваат дека хидратацијата е важна само во текот на летните месеци, кога најмногу се потиме. Но, секако дека тоа не е вистина, особено ако се обидеме да ги избегнеме кашлицата и настинката. И иако во текот на зимските месеци не сте жедни како налето, тоа не значи дека треба да го намалите секојдневното внесување вода. Но, слободно направете некои промени. Не мора да пиете само обична вода. Билниот чај без засладувачи е, исто така, во ред, како и свежи цедени сокови. Бидете креативни!

Во овој дел ќе ви дадеме корисни информации и совети за настинката и за грипот. Исто така, ќе најдете информации за продуктивната кашлица, која често е придружен симптом на настинката или на грипот.

Проверете ја нашата палета на производи за кашлица, настинка и за алергија, производи што се издаваат без рецепт, ако сакате да дознаете повеќе за тоа како можат да ви помогнат.

Производи:

Брендови

...
...
...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството! За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот односно медицинското помагало консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт