BECUTAN KIDS VITS АСПИРАТОР ЗА НОС

...

Опис

Аспираторот за нос Becutan KIDS VITS е медицинско средство наменето за безбедно отстранување на секретот и на слузта од носот на бебето, по пат на нежно вшмукување. Секое парче содржи апсорбирачки филтер којшто ја задржува слузта, со што се гарантира хигиената.

Индикации

Производот е индициран за употреба при грип, настинки, синуситис и при сите болести што предизвикуваат прекумерна секреција од носот. На овој начин, назалниот аспиратор овозможува нормализирање на дишењето и подобрување на состојбата кај бебето. Се препорачува претходно ноздрите да се исчистат со назалниот изотоничен раствор Becutan KIDS VITS, со што слузта ќе стане потечна и ќе се олесни извлекувањето на секретот по пат на вшмукување.

Инструкции за употреба

Се употребува онолку често колку што е потребно во текот на денот.

За бебиња се препорачува комбинирана употреба со назалниот изотоничен раствор Becutan KIDS VITS.

Врвот треба да се фрли по секоја употреба за да се спречат инфекции.

Аспираторот за нос Becutan KIDS VITS може да се користи само со резервни врвови за аспиратор за нос Becutan KIDS VITS.

Пакување

Пластична кутија со назален аспиратор и со 4 многу меки врвови.

Регулаторен статус

Медицинско средство од класа I.

...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на медицинското средство консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.