Железото е многу важно во одржување на многу функции на организмот, вклучувајќи создавање на хемоглобин, молекулата која го пренесува кислородот до сите делови од телото. Железото е исто така неопходно за одржување на здрави клетки, кожа, влакна и нокти.

Недостатокот на железо е најраспространет нутритивен дефицит во светот.

 

Со цел да се обезбедат и одржат нормални нивоа на железо во организмот, го создадовме Ферозомал.

Бренд производи