Блог За Здравје

...
Пет начини за ублажувањена болката во долниот дел на грбот во домашни услови

Болката во долниот дел на грбот е една од најчестите видови болка. Истовремено е и една од најисцрпувачките. Зошто? Има многу причи...

Прочитај повеќе
...

БОЛКА

...
Пет видови храна кои можат да ви помогнат при жиговина

Жиговината може да ви зададе многу главоболки. Болката може да се почувствува дури и во самиот назив на болеста. Се работи за она ч...

Прочитај повеќе
...

ГАСТРОЗДРАВЈЕ

...
Ферозомал во третман на недостаток на железо

Што претставува FEROZOMAL? Ferozomal претставува додаток во исхраната, спакуван во ќесички за директна употреба, со пријатен вку...

Прочитај повеќе
...

ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

...
Lactobacillus rhamnossus GG (LGG) во превенцијата и во третманот на акутниот гастроентеритис – д-р спец. Александар Сајковски

Lactobacillus rhamnossus GG (LGG) во третманот на акутниот гастроентеритис Акутниот гастроентеритис е една од најчестите болести...

Прочитај повеќе
...

ГАСТРОЗДРАВЈЕ

Категории

Посетете ги нашите категориски страници каде што можете да најдете поврзани статии, производи и други корисни информации.

Пријавете се на нашиот Newsletter

Проверете го Вашиот здравствен статус со помош на алатките

Калкулатор за БМИ

Индексот на телесна маса (БМИ) е мерка заснована на вашата висина и вашата тежина. Целта е да се процени дали имате здрава телесна тежина или не.

Пресметај

Калкулатор за калории

Калкулаторот за калории користи параметри како што се: висина, тежина, возраст, пол и ниво на физичка активност за да ги пресмета дневните калории што му се потребни на телото за да ја одржи моменталната тежина на возрасните.

Пресметај

Калкулатор за БМИ за деца

Калкулаторот за индекс на телесна маса (БМИ) за деца е наменет за деца и адолесценти од 2 до 19 години. Пресметките се базираат на висината и тежината на детето, како и на полот. Децата со прекумерна тежина имаат поголема веројатност да бидат со прекумерна тежина како возрасни и се смета дека се изложени на поголем ризик за развој на различни здравствени состојби.

Пресметај

Калкулатор за овулација

Калкулаторот за овулација може да ви помогне да дознаете кога овулирате и кога се вашите најплодни денови. Можете да го пробате калкулаторот за овулација на оваа страница со едноставно внесување на вашите информации.

Пресметај

Калкулатор за бременост

Калкулаторот за бременост може да ви помогне да дознаете како напредува вашата бременост и кога е датумот на породување. Може да го пробате нашиот калкулатор за бременост со внесување на вашите податоци.

Пресметај

Прашалник за стрес

Разбирањето на вашето моментално ниво на стрес е првиот чекор во преземањето на контролата. Едноставно одговорете на следните 10 прашања

Пресметај

Прашалник за нарушувања на спиењето

Разбирање на вашето моментално ниво на стрес е првиот чекор кој ја презема контролата. Едноставно одговорете на следните 8 прашања

Пресметај

Наши брендови

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

Следете нѐ на социјалните мрежи

Здравје без рецепт

1 hour 26 minutes ago

📢Искористете ја промотивната акција 1+1 ПОДАРОК БиоКрил Актив.

Производот можете да го купите во сите подобро снабдени аптеки низ земјата.
Акцијата трае до потрошување на количините.

Прочитај повеќе за производот: shorturl.at/vBGZ7

Здравје без рецепт

2 hours 59 minutes ago

Светски ден на срцето-29 септември.

Погрижете се за здравјето на своето срце. Нека срцевиот ритам ви донесе среќни моменти и денови со секое отчукување.

❤ Кардиопирин-чувар на вашето срце. ❤

Таблети Кардиопирин се употребуваат за:
- намалување на ризикот од појава на кардиоваскуларни
нарушувања, односно нарушувања на срцето или на крвните
садови, кај пациенти кај коишто има висок ризик за нивна појава;
- намалување на ризикот од понатамошно затнување на крвните
садови кај пациенти кои имале миокарден инфаркт;
- терапија на миокарден инфаркт;
- намалување на ризикот од повторна појава на мозочен удар;
- профилакса на мигрена.

Прочитај повеќе: shorturl.at/mnsvY

Здравје без рецепт

2 days 5 hours ago

🍂Нивото на витамин Д може да се намали во текот на есенските месеци кога сонцето полека си заминува.

Само околу 10 до 20% од витамин Д се внесува природно преку исхраната, а на нашиот организам му е потребна поголема количина.
Multi Essence витамин Д за да се задоволат зголемените потреби, и за повторно осветлување на твојата насмевка.

Прочитај повеќе: shorturl.at/gjuW4

Здравје без рецепт

2 days 19 hours ago

🤍26 септември - Светскиот ден на контрацепција.
Целта на овој ден е да се подигне свеста за контрацепцијата и да им овозможи на младите да бидат информирани со цел да направат правилен избор за нивното сексуално и репродуктивно здравје.