Болката е општ поим којшто опишува секаков вид непријатна сензација во телото. Болката може да биде акутна и хронична, да предизвикува изнемоштеност и да прави фрустрации во секојдневниот живот. Ги нарушува спиењето, работата, активностите и квалитетното време поминато со пријателите и со семејството. Намалувањето на болката овозможува олеснување при извршување на секојдневните активности. Болката е прв симптом и може да биде корисна при дијагностицирање одредени заболувања.. Погледнете ја палетата на Алкалоидови производи наменети за третман на болка и изберете решение за Вас.

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.