PROCULIN SOFT LENS TRAVEL PACK

...

Состав

Поликватерниум, хијалуронат, PHMB 0,0002 %

Фармацевтска форма

Раствор

Дејство

Растворот за меки контактни леќи Proculin Soft Lens travel содржи натриум хијалуронат којшто го подобрува навлажнувањето на леќите и овозможува подобра подносливост при нивно носење, како резултат на вискозно-еластичните особини. Растворот ги хидрира леќите како резултат на нивното „задржување на водата“ не само после ставањето туку и во текот на целиот ден. На тој начин овозможува удобност при носењето леќи и ја намалува иритацијата и сувоста на очите. Препорачано за чувствителни очи.

Употреба

Повеќенаменски раствор наменет за чистење, за отстранување протеински депозити, за дезинфекција, за исплакнување, за чување на леќите, за полесно ставање на леќите и за навлажнување. За меки контактни леќи.

Пакување

Кутија со шише од 100 ml раствор, кутија за леќи и упатство за пациентот.

...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.