КАФЕТИН КОЛД

...

СОСТАВ

Paracetamol 500 mg

Pseudoephedrine hydrochloride 30 mg

Dextromethorphan hydrobromide 15 mg

Ascorbic acid 60 mg

ФАРМАЦЕВТСКА ФОРМА

Филм-обложена таблета

ДЕЈСТВО

Caffetin Cold претставува комбиниран препарат кој содржи повеќе активни супстанции парацетамол, псевдоефедрин, декстрометорфан и витамин Ц. Парацетамолот ја ублажува болката и ја намалува телесната тeмпература. Псевдоефедринот ја намалува назалната конгестија овозможувајќи проодност во носот и во дишните патишта. Декстрометорфанот ја ублажува кашлицата предизвикана од слаба иритација на грлото и на дишните патишта. Витаминот Ц го поттикнува имунолошкиот систем.

ИНДИКАЦИИ

Caffetin Cold се употребува за ублажување на главните симптоми на настинка и грип (главоболка, болка во мускулите, болка во грлото, назална конгестија, зголемена телесна температура, кашлица).

ПАКУВАЊЕ

10 таблети

...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.