БРОНЛЕС КАПСУЛИ

...

СОСТАВ

carbocisteine 375 mg

ФАРМАЦЕВТСКА ФОРМА

kапсули, тврди

ДЕЈСТВО

Bronles® припаѓа на групата лекови наречени муколитици. Тој ја намалува лепливоста и густината на слузта, така што го олеснува нејзиното искашлување.

ИНДИКАЦИИ

заболувања на респираторниот систем проследени со обилна и со вискозна слуз; воспаление на средното уво и на синусите; во дијагностички цели како средство за подготовка при бронхоскопија, бронхографија, бронхоаспирација итн.

ПАКУВАЊЕ

30 капсули

РЕГУЛАТОРЕН СТАТУС

Лекот може да се издава и/или продава, без рецепт (БР)

...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.