ПРОКУЛИН

...

СОСТАВ

naphazoline hydrochloride 0,3mg/ml

Фармацевтска форма

капки за око, раствор

Дејство

Нафазолин хидрохлорид,припаѓа на групата лекови наречени локални вазоконстриктори. Тие ги стеснуваат крвните садови во окото, со што се намалува црвенилото и отокот.

Индикации

Конјунктивална хиперемија (лекот привремено ги намалува симптомите, црвенило и чешање, предизвикани од различни иританси како прашина, чад, смог, студенило, ветер, сонце, ТВ-зрачење, пливање, употреба на контактни леќи, работа со предмети во близина на очите).Алергиско воспаление на очите предизвикано од полен, трева, животински влакна и др.

Пакување

10 ml

...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.