КАФЕТИН МЕНСТРУАЛ

...

СОСТАВ

ibuprofen 200 mg (во форма на ibuprofen lysinate 342 mg)

ФАРМАЦЕВТСКА ФОРМА

филм-обложени таблети

ДЕЈСТВО

Кафетин менструал содржи ибупрофен лизинат – високоефикасен аналгетик со многу брзо дејство, во споредба со чистиот ибупрофен.

ИНДИКАЦИИ

Кафетин менструал се употребува за ублажување на менструалните болки и дејствува веќе по 15-20 минути.

ПАКУВАЊЕ

10 таблети во блистер, во кутија

...

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на лекот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.