Калкулатор за овулација

Калкулаторот за овулација може да ви помогне да дознаете кога овулирате и кога се вашите најплодни денови. Можете да го пробате калкулаторот за овулација на оваа страница со едноставно внесување на вашите информации.

Предвидување за вашиот следен циклус:

Овулација

Зголемена плодност

Промени кои се случуваат за време на овулација:

  • Зголемена базална температура: Овулацијата се јавува на почетокот на зголемувањето на базалната температура, кое трае околу 3 дена. Базалната температура треба да ја мерите секој ден во исто време, а најдобро е тоа да го правите секое утро пред да станете од кревет, бидејќи на тоа влијаат различни фактори во текот на денот.
  • Промена на цервикалната слуз: непосредно пред овулацијата, производството на слуз ќе се зголеми и ќе стане кремасто бело или бело во боја. За време на овулацијата се произведува уште повеќе слуз, кој е потенок, проѕирен и многу растеглив, како сурово јајце. Ова е вашиот најплоден период и имате најголеми шанси да забремените.
  • Болка во градите
  • Надуеност
  • Мало чувство на болка или грчеви во стомакот
  • Промени во расположението
  • Крварење

Ако планирате бременост и сакате да најдете совети и информации кои можат да бидат корисни, посетете ја нашата официјална веб-страница PreMama дуо и ќе дознаете повеќе.

Овој калкулатор треба да се користи само како насока. Премама Дуо нема одговорност во однос на прикажаните резултати.