Прашалник за нарушување на спиењето

Разбирање на вашето моментално ниво на стрес
е првиот чекор кој ја презема контролата

Едноставно одговорете на следните 8 прашања

Чекор 1

Индукција на спиење

Времето што ви е потребно за да заспиете откако ќе ги исклучите светлата

Чекор 2

Будење во текот на ноќта

Чекор 3

Будење порано од посакуваното

Чекор 4

Вкупно времетраење на спиењето

Чекор 5

Вкупен квалитет на спиење

Без оглед на времетраењето на спиењето

Чекор 6

Чувство на добросостојба во текот на денот

Чекор 7

Функционирање во текот на денот

Физички и психички

Чекор 8

Поспаност во текот на денот

Вашиот резултат е:

Оценката >= 6 укажува на присуство на несоница!

Со овој прашалник може да направите самостојна процена за тоа дали имате одредени тешкотии во спиењето. Овој тест не е наменет да замени консултација со здравствен професионалец.