Калкулатор за калории

Калкулаторот за калории користи параметри како што се: висина, тежина, возраст, пол и ниво на физичка активност за да ги пресмета дневните калории што му се потребни на телото за да ја одржи моменталната тежина на возрасните.

Пол:

Ве молиме пополнете ги сите полиња!

Консултирајте се со вашиот лекар кога губите 1 кг или повеќе неделно бидејќи тоа значи дека консумирате помалку од минималната препорака од 1500 калории дневно.

Ако сакате или треба да изгубите тежина, треба да го намалите дневниот внес на калории во споредба со резултатот што го генерира калкулаторот. Спротивното е точно за зголемување на телесната тежина. Во зависност од тоа колку брзо ви треба или сакате да изгубите или стекнете тежина, треба да го прилагодите дневниот внес на калории. Кога поставувате план за здрава исхрана, имајте на ум дека секој поединец е различен и има специфични физички и здравствени карактеристики. Ви препорачуваме секогаш да се консултирате со вашиот лекар или професионален нутриционист за здрава исхрана и план за слабеење или зголемување на телесната тежина.

Ве молиме имајте на ум дека Калкулаторот за калории е статистичка алатка и дека не е одреден показател за вашето здравје, здрава тежина или начин на живот. Тоа не е замена за професионални медицински совети. Погрижете се да се консултирате со вашиот давател на здравствена заштита за дополнителни совети.